Snöskulpturssäcken

Gör en perfekt snögubbe (och andra snöskulpturer) utan kramsnö.

Woho! Det snöar! Nu är det dags att göra snögubbar. Eller? Hur ofta går det egentligen att göra snögubbar? Inte jätteofta va? Om det är minusgrader ute är snön oftast helt oanvändbar, och när det väl är kramsnö brukar det betyda att varmare väder är på ingång. Och vad händer då? Jo, den perfekta snögubben du gjorde kvällen innan är bara en sorglig pöl med slask dagen efter. Men nu är det slut med det.

Med snöskulpturssäcken är det inga problem att göra snögubbar, och mycket mer avancerade snöskulpturer, i nästan vilket väder och temperatur som helst – så länge det finns snö förstås.

Snöskulpturssäcken kan enklast beskrivas som en stor och tålig presenningstub med dragkedja. När du fyller upp tuben med snö (som du packar hårt) håller smarta flärpar i botten av tuben snön på plats trots att den är öppen i båda ändar. Sen är det bara att dra ner dragkedjan och beundra din vackra cylinder av snö – vilket är en perfekt bas för att göra alla möjliga typer av snöskulpturer.

Om du fyller upp tuben hela vägen kommer du få en snöcylinder som är 1.5 meter hög med en diameter på 70 centimeter. När du börjar bli varm i kläderna som snöskulptör kan du också testa att stapla två cylindrar på varandra för att göra upp till 3 meter höga skulpturer.

I den medföljande instruktionsboken (på engelska) finns all information du kan tänkas behöva för att bli en snöskulptursexpert. Det ingår även detaljerade instruktioner, med bilder, för följande snöskulpturer: Snögubbe / Snögumma (lätt), Medeltida torn (lätt), Glasstrut (medium), Snöbokstäver (medium), Pingvin (svår), Uggla på stubbe (svår).

Snöskulptering är en väldigt rolig aktivitet där hela familjen kan hjälpa till, och gissa om grannarna kommer bli gröna av avund när du gör en perfekt snögubbe eller snögumma trots att det är helt fel väder för alla andra.

Instruktionsvideo (på engelska):
https://youtu.be/PxEHpU39mqM

Instruktionsbok:
SVENSKA: https://mindmade.com/snowsculpturebag/downloads/Snoskulpturssacken_Manual.pdf
ENGELSKA: https://mindmade.com/snowsculpturebag/downloads/TheSnowSculptureBag_InstructionManual.pdf

Storlek på förpackningen: 42 x 30 x 3 cm.

Storlek när snöskulpturssäcken är fylld med snö: 1.5 m hög, 70 cm i diameter.

Tillverkare: Mindmade (www.mindmade.com).