Vänlighetskalendern - En adventskalender full med goda gärningar

“Do your little bit of good where you are; it’s those little bits of good put together that overwhelm the world.” — Desmond Tutu

Det var väl ett fint litet citat, eller hur? Och det råkar också vara precis vad den här adventskalendern handlar om, för bakom varje lucka gömmer sig två olika "vänlighetsuppdrag", och tanken är att DU ska utföra dem.

Vissa uppdrag är relativt enkla och snabba, som till exempel att prata med en äldre person som ser ensam ut eller att berätta för någon att du älskar hen. Andra uppdrag är lite mer avancerade och kan till exempel handla om att donera blod eller att köpa några av årets julklappar från en välgörenhetsorganisation.

Totalt innehåller kalendern 48 olika uppdrag att försöka sig på. Du får två nya uppdrag varje dag men du behöver inte utföra dem samma dag som du öppnade luckan. För att hålla ordning på vilka uppdrag du gjort sätter du ett litet kryss i rutan bredvid uppdragen du klarat, oavsett om du klarade uppdraget en timme efter du öppnade luckan eller tre veckor senare.

Du behöver förstås inte klara alla uppdrag, utan målet är att göra så många som möjligt som du känner dig komfortabel med. Skulle du klara av allihopa är det så klart helt fantastiskt, men även om du bara klarar några enstaka har du ändå hjälpt till att göra världen till en lite snällare plats.

Du kan antingen använda kalendern själv eller tillsammans med din partner, dina arbetskamrater, eller hela familjen. Det är helt upp till dig hur du väljer att använda den, det viktiga är att du/ni hjälper till att sprida vänlighet.

Observera att all text i kalendern är på engelska.

Mått på förpackning: 29,7 x 20,9 x 0,4 cm (kalendern viks upp till 29,7 x 62,6 x 0,1 cm).

Tillverkare: Mindmade (www.mindmade.com).